Hoe Zelfontwikkeling Mij Redde van de Ondergang

Gepubliceerd op 30 april 2024 om 20:19

Hallo daar! Ja, jij die nu naar je scherm staart, hopend op een magische oplossing voor die sleur waarin je zit. Weet je, ik was ooit net als jij.

Op een dag keek ik in de spiegel en dacht: "Als zelfontwikkeling een app was, had ik nu de 'nu installeren'-knop kapot gedrukt." Mijn zelfvertrouwen was zo laag dat ik zelfs excuses bedacht om niet naar mijn eigen verjaardagsfeest te hoeven gaan.

Energie? De enige runs die ik deed, waren van de bank naar de koelkast tijdens reclamepauzes. En negativiteit? Ik was praktisch een wandelende regenwolk.

 

Lachend Zelfvertrouwen Opbouwen

 

Het begon allemaal met het aanpakken van mijn zelfvertrouwen, of het gebrek daaraan. Ik las zelfhulpboeken die meestal eindigden als onderzetter voor mijn koffie (oeps). Maar toen vond ik een paar podcasts, YouTube-kanalen en online cursussen die niet slaapverwekkend waren.

Langzaam maar zeker begon ik tips toe te passen die me niet deden gapen. Het resultaat? Ik kan nu zelfs een praatje maken met mijn planten zonder me ongemakkelijk te voelen.

 

De Strijd tegen de Eeuwige Moeheid

 

Mijn energieniveau was eerst vergelijkbaar met dat van een uitgeknepen tube tandpasta. Wat een openbaring toen ik ontdekte dat pizza niet het enige voedsel op aarde is en dat mijn bank niet de enige sportfaciliteit is.

Ik begon te experimenteren met iets dat 'groente' heet (echt waar, het bestaat!) en leerde dat een wandeling niet alleen iets is wat je met je hond doet. Wie had dat gedacht?

 

Van mevrouw Negatief naar mevrouw Net-iets-Minder-Negatief

 

Het overwinnen van negativiteit was een grote. Ik startte met mindfulness en meditatie, waardoor ik leerde mijn gedachten niet altijd serieus te nemen. Eerlijk gezegd, als mijn gedachten een Netflix-serie waren, zouden ze zeker een slechte rating krijgen voor alle dramatische plotwendingen.

 

De Wonderlijke Wereld van Cursussen

 

Ondertussen heb ik wat cursussen geprobeerd. Niet allemaal tegelijk, want hé, ik probeer ook nog tussen de bedrijven door een leven te leiden. Een paar hoogtepunten:

Boost je energie met eenvoudige Qigong + Meditatie

BLIJVEND ZELFVERTROUWEN - Online Training

NLP Cursus Online

De meermin methode

Afsluiter met een Glimlach

 

Dus daar heb je het. Zelfontwikkeling is niet alleen voor de super gemotiveerde, over-enthousiaste mensen die om 5 uur opstaan om te joggen. Het is ook voor ons, de gewone stervelingen die soms twee keer moeten nadenken voordat we iets doen wat goed voor ons is.

Investeer in jezelf, stap voor stap. Je hoeft niet meteen een marathon te lopen of een zelfhulpgoeroe te worden.

Begin klein. En hey, als ik het kan, dan kan jij het zeker ook! Onthoud, zelfontwikkeling is het beste cadeau dat je jezelf kunt geven – en het blijft geven, elke dag weer.